Fashion, Lifestyle

Koleksiyon Hikayesi: The Symbols

Semboller tarih boyunca insan iletişiminde çok büyük bir rol oynamış. Bunun sebebi ise insanların sürekli olarak daha derin anlamlar arama dürtüsü olmuştur. On binlerce yıldır insanlar, sembollerin yaratılması ve yorumlanması yoluyla anlam bulmuşlar, bu sembolleri ise anlamlarını kuvvetlendirmek ve hayatlarının bir parçası hale getirmek için çeşitli eşyalara, kıyafetlere, takılara veya yapılara işlemişlerdir. İnsanlık tarihinin başından bugüne dek semboller hep hayatımızın içinde olmuş; çeşitli duygu, arzu ve inançlarımızı kuvvetlendirerek kendimizi iyi, güvende veya güçlü hissetmemizi sağlamıştır.

Sembollerle ilgili bizi en büyüleyen şeylerden biri, semboller kişilerin onlara yüklediği anlamları taşıdıkları için her şeyin bir sembol olabilme gücüdür. Bir kişi bir figürü tanımından başka bir şey olarak yorumladığı sürece bu mümkün olur. Bununla birlikte, bazı semboller kültürel alanımızda o kadar kökleşmiştir ki neredeyse evrensel bir anlam taşırlar.

Biz de sembollerin bu zamansız niteliği ve gücünden ilhamla The Symbols koleksiyonunu geliştirdik. “The Symbols” koleksiyonu farklı kültürlere ait ve farklı anlamlar taşıyan 3 sembolün grafik yorumlamalarından oluşuyor. Bu sembollerden ikisi Osram Ne Nsoromma ve Kojo Baiden batı Afrika kültürünün Adinkra sembolleri, koleksiyonun üçüncü üyesi olan Triple Moon ise kelt kökenli bir semboldür.

Tasarım sürecinde bu sembollerin anlamlarından ve temsil ettiğini düşündüğümüz görsel dünyanın öğelerinden beslendik. Her bir sembole özgü formun grafik yorumlarını, her grup için oluşturduğumuz farklı renk paletleriyle birleştirerek koleksiyondaki her takının kendine ait bir karaktere sahip olmasını amaçladık.

Harmony

“The Symbols” koleksiyonunun ilk serisi Harmony, üzerinde batı Afrika kültürünün Adinkra sembollerinden olan Osram Ne Nsoromma figürünü barındırır. “The moon and the star” anlamına gelen figür aşk, sadakat ve uyumu simgeler.

Grafik detayları ve renk paletiyle serinin en dikkat çekici takısı şüphesiz Harmony madalyon iken, Harmony mini kolye ve küpeler daha yalın ve zarif birer aksesuar olarak seriyi tamamlıyor. Harmony serisinin takıları aşk, uyum ve bağlılığı sembolize eden ay ve yıldız figürünü barındırdığı için özellikle eş veya sevgiliye hediye olarak alınabilecek takılar arasında ön plana çıkıyor.

Universe

Universe serisi, üzerinde batı Afrika kültürünün Adinkra sembollerinden olan Kojo Baiden figürünü barındırır. “The all seeing eye” anlamına gelen figür evreni ve her yerde bulunmayı sembolize ediyor.

Universe serisi madalyonu barındırdığı göz figürü ve canlı renk paletiyle dikkat çekici takıları tercih edenler için uygun bir seçim iken, Universe halka küpe ve küpeleri koleksiyonu incelikle tamamlayan ve gündelik kullanımda yeterli miktarda ön plana çıkan takılar olarak seriye dahil oluyor.

Triple Moon

Triple Moon serisi, ayın evrelerinin figürlerini taşıyan kelt kökenli bir sembolden ilham alır. İlahi dişil gücün, sezgi ve içgörü; yaratıcı enerji; bilgelik ve gizem yönlerinin temsil eder.

Triple moon serisi barındığı sembolün anlamından da beslenerek, “The Symbols” koleksiyonunun grafik ve renkleriyle daha dişi, cesur ve sofistike takı serisi olarak ön plana çıkıyor. Ayın üç evresinden oluşan sembol, Kelt kültürünün güçlü kadın figürünü temsil ettiği için, kendine ve kadın arkadaşlara hediye olarak tercih edilecek ürünler arasında ön plana çıkıyor. Hediye seti olarak madalyon ve halka küpesini birlikte de alabilirsiniz.

“The Symbols” koleksiyonunu tasarlarken, koleksiyondaki ürünlerin her birinin benzersiz bir hikaye anlatmasını istedik. Umarız bu koleksiyon sizlere de aradığınız anlamları bulabileceğiniz ve tutkuyla kullanabileceğiniz takılar sunar…

Gui

Benzer Gönderiler